Vizitam tara la volanul unei bijuterii

Turistic vorbind tara noastra este foarte frumoasa si are o multime de obiective turistice care merita vizitate. De la castele medievale, care inca mai stau in picioare si pana la muzeele, care iti vorbeasc despre trecutul nostru, ai de vizitat o groaza de localitati care sa-ti vorbeasca despre noi ca popor.

Eu de felul meu am o Dacia Break cu care imi fac veacul prin viata. E o masina care tine cu casa si pe care n-as schimba-o in prezent, pentru ca este ca o bijuterie (amintire de familie). Dar in concediu, cand voi pleca la vara sa vizitez tara, imi voi inchiria o masina, ca sa ma simt si eu bine in pielea mea de turist. Ma gandesc la o Mazda 3 pentru a pleca intr-un tur al Romaniei. Masina asta are robustetea unui sedan si frumusetea unei coreence intr-un joc de teatru important. Daca ma pui sa aleg intre un BMW si o Mazda, intotdeauna as alege o Mazda.

Asadar, sa revenim la oitele noastre din concediu. E un vis sa te poti plimba prin Romania la bordul unei Mazda intr-un tur istoric si turistic. Visul meu turistic incepe dis de dimineata, cu plecare din Bucuresti in directia Brasov pe DN1. Aleg sa merg pe cei 60 de km de autostrada dintre Bucuresti si Ploiesti. Daca tot am o Mazda la dispozitie, de ce sa nu ma bucur si de putina viteza. Apoi continui pe Valenii de Munte – Cheia, sa chinui un pic bijuteria pe curbele acelui drum si vizitez cetatea renovata de Primaria Brasov. Gata am terminat Brasovul. Imi indrept rotile catre cetatea Rasnovului, traind cu speranta ca voi gasi acolo un eveniment, cu costumele lor din epoca medievala.

Dar uite ca s-a facut de pranz si foamea ne da zor. Urcam in masina si plecam intr-o clipa in Cheile Gradistei, pentru a savura o masa copioasa, aidoma cavalerilor medievali din trecut. O portie uriasa de ciorba si un platou de carne stropit cu o senzatie de muraturi, ar trebui sa ne potoleasca foamea de calator. Muzica ce ruleaza usor, lasand conversatia sa curga, face din acest popas un prilej ideal de a comenta tot ce am vazut pana acum. Dupa masa copioasa ne bem cafeluta de pranz (intr-o siesta ideala) si apoi pornim la drum catre alte zari.

Vizitam rand pe rand castele si biserici fortificate in Ardeal. Se pare ca ne vom lua un ragaz pentru a trece in revista istoria vie a Ardealului. Dupa atata efort depus de acestia sa ridice cladirile spectaculoase, macar atat putem sa facem si noi. Sa le vizitam si lasam un banut, pentru ca urmasii celor care le-au ridicat, sa le poata intretine si prezenta celor ca mine si ca tine, care vin in vizita cand au timp si care au chef de povestiri istorice.

Sa mergi la drum cu o masina inchiriata este concediul pe care-l meriti pe deplin. Si nu vorbim aici de mine, care am o batrana Dacie Break, chiar daca ai si o masina mai speciala in zilele noastre, tot e bine sa alegi sa inchiriezi una pentru concediu. Astfel concediu tau va fi ceva special si prin asta, nu doar prin timpul petrecut alaturi de cei dragi tie. Unde mai pui ca poti sa conduci o masina la care ai visat dintotdeauna. Un vis implinit pentru cateva zile.

Sursa imaginii – Blogul de Calatorii

Author: Marius