Valea Buzaului

Intr-un articol mai vechi va povesteam despre Buzau si atunci i-am spus unui bun prieten:

AM FOST PE VALEA SIRULUI!

Si el mi-a spus:

NU OMULE, NU AI FOST PE VALEA SIRIULUI. AI FOST PE VALEA BUZAULUI. SIRIU ESTE DOAR LACUL DE ACUMULARE.

Asa ca daca tot ma aflat acest lucru am vrut sa il impart cu voi prietenii nostri. Si ce ar fi de vazut pe Valea Buzaului?

  • Manastirea Ciolanu la Magura – Si un pic mai incolo de manastire este si tabara de sculptura de la Magura
  • Chiliile de la Bozioru. Recunoscute ca fiind „Athosul Buzoian”, chiliile sunt in jur de 10 si au niste istorii tare interesante. Iar un drum pana la ele, chiar si daca nu esti un crestin-ortodox practicant, iti lasa o amintire de nesters, gandindu-te cat pot suferi unii pentru lucrurile in care cred cu adevarat si cat de multa Iubire pot acumula in interior, pentru a putea Ierta, atat cat au iertat acesti oameni!
  • Muzeul de chihlimbar de la Colti si biserica rupestra de la Alunis – Imi aduc aminte ca tatal meu mi-a spus inca de cand eram adolescent, ca in drumurile mele prin Buzau sa nu ratez acest loc. Are o incarcatura speciala si toata acea stralucire a acelor pietre te fac sa te visezi print sau printesa
  • Trasee turistice la Cislău – pe dealuri – Pentru o familie in care exista si copii relativ mici, traseele sunt perfecte pentru ca ofera privelisti, dar nu pun probleme de efort foarte mare si ii pot face pe cei mici sa se simta „intr-o aventura”
  • Lacul si Barajul de la Siriu se preteaza la o serie de activitati gen plimbare / bicicletla / picnic/ relaxare / campare sau pescuit
  • Trasee montane din Nehoiu catre vf Penteleu si Lacul Vulturilor (pentru cei mai priceputi intr-ale muntelui)
  • Lacul Vulturilor, probabil unul din cele mai frumoase lacuri de mare inaltime din muntii nostri si care apare des in topurile destinatiilor preferate ale celor care iubesc Romania.

Marele avantaj al acestui an este faptul ca poti beneficia de oferta noastra masini de inchiriat in bucuresti otopeni si iti putem aduce masina pana la terminalul de Sosiri de la Otopeni, iar daca gasesti vreo oferta de intoarcere din alt oras cu aeroport (Sibiu / Timisoara / Cluj-Napoca) noi putem veni pana acolo sa ridicam masina contra unei taxe modice. Asa ca excursia ta poate fi una perfecta si bugetul tau unul fericit!

Toate cele bune de la FMN Rent a car.

Author: Marius