PARTIE SKI VIDRA – TRASALPINA

In septembrie 2011 a inceput constructia noului domeniu schiabil VIDRA – TRANSALPINA, domeniu ce se doreste a fi unul dintre cele mai mari si frumoase din tara, in proiect fiind peste 80 de km de partii ce ajung pana la 2100 m altitudine majoritatea in goluri alpine. In martie 2012 a fost inaugurata prima partie de ski, Partia de ski Mioarele, iar in 22 decembrie 2012 s-a deschis oficial acest domeniu schiabial. Accesul la instalatiile pe cablu (telegongola, teleschi si telescaun) va fi gratuit pana la sfarsitul sarbatorilor de iarna (conform declaratiilor administratorului), probabil pana la 06.01.2013. Pe timpul iernii la Vidra se poate ajunge la ski dinspre Valea Oltului pe DN7A (Brezoi – Malaia – Voineasa – Vidra- Obarsia Lotrului
In conditii de vreme nu foarte rea se poate ajunge si dinspre Petrosani, dar inainte de a aborda aceasta ruta este recomandat sa sunati la CNADNR pentru a afla daca drumul este deszapezit.De la Sibiu la partia de schi Mioarele, cum mai este numita partia deja inaugurata din domeniul schiabil Vidra – Transalpina, sunt 140 km (3 ore), iar de la Valcea la partie 110 km (2.5 ore). Intre Brezoi si partia de ski Vidra drumul este asfaltat si bun in mare parte, mai putin potiunea dintre Voineasa si Lacul Vidra (24 km ) unde asfaltul mai are denivelari si gropi mici pe alocuri.
Este recomandat sa aveti la dumneavoastra lanturi pentru masina si neaparat cauciucuri de iarna. Locuri de cazare deocamdata nu sunt in apropierea partiei.


La baza partiei sunt disponibile pentru inchiriere 100 perechi schiuri + 100 claparii, 10 snowbord-uri si cateva saniute. Preturile de inchiriere sunt : schiuri+clapari+bete – 40ron/zi, placa+boots – 50 ron/zi, placa – 35 ron/zi, sanie – 20ron/zi. Accesul la instalatiile pe cablu (telegondola, telescaun, teleschi) este permis intre orele 9-16 exceptand ziua de luni cand va fi inchis pentru revizii tehnice.

 

 

Author: Marius