Anvelopele de iarna, PRIETENII masinii in sezonul rece!

In toamna lui 2010 anvelopele de iarna deveneau obligatorii. Si atunci fiecare din noi eram suparati pe organele administrative si credeam ca vor sa ne mai fure nise bani din buzunar. Insa in cei 6 ani trecuti de atunci si pana acum, experienta ne-a demonstrat (cel putin noua la FMN) ca acea decizie a fost una din cele mai inspirate.

Pentru cei care nu sunt atat de familiarizati cu aspectele tehnice ale folosirii acestor anvelope am sa va spun si cateva detalii:

Frecarea cu asfaltul scade in timpul iernii (datorita ghetii sau umezelii). Profilul benzii de rulare este foarte important. Iar anvelopele de iarna au o suprafata de contact cu solul mult mai mare si mai uniforma, care permite trecerea progresiva de la un profil la altul, astfel incat aderenta sa creasca. In acest fel se sporeste manevrabilitatea masinii, permitandu-va sa franati mult mai eficient atunci cand este nevoie

Si ca o experienta practica citam din intamplarea unuia din colegii nostri:

Era in 2012 si am plecat la Predeal. Era octombrie si am zis ca nu are rost sa imi pun anvelopele de iarna, ca inca este cald si bine. Si asa a cam si fost. Insa am simtit pe „pielea mea” diferenta de adereanta de sub 7 grade. Stateam pe una din stradutele care urca pieptis in Predeal si urcam mereu cu greutate pan’ la pensiune. Asa ca de atunci mi-am promis solemn ca sub 7 grade nu voi mai sta fara „opincile de iarna”

Consluzie? Investitia intr-un set de anvelope de iarna este foarte importanta pentru siguranta si confortul dumneavoastra si al familiilor dumneavoastra. Si in acest sens noi cei de la FMN Rent-a-car va anuntam ca echiparea masinilor inchiriate de la noi e GRATIS. Nu va percepem nici un leu in plus.

Deoarece stim ca o poza face cat o mie de cuvinte, va oferim cu mare drag o poze din momentul „incaltarii” Dragelor Noastre Masini si Dragelor Voastre companioane de plimbari:

Iarna frumoasa va dorim si multe plimbari placute!

Author: Marius