Pași pe care ii urmărim pentru intretinerea interiorului mașinii de închiriat

Interiorul mașinii de închiriat este cel mai important aspect din punct de vedere al confortului și igienei pe perioada de închiriere. Volanul, schimbatorul de viteze, tabloul de bord, sunt elemente atinse frecvent și care acumulează o mulțime de microbi. Intretinerea interiorului si mentinerea curateniei ii prelungesc durata de viata, conserva valoarea masinii si ofera confortul necesar soferului și pasagerilor în timpul închirierii. Cu o buna cunoastere a modului de curățare a acestor elemente, elementele de contaminare pot fi eliminate in totalitate.

Pași pe care ii urmărim pentru intretinerea interiorului mașinii de închiriat:

Pasul 1
Îndepărtarea resturilor rămase de la utilizatorii precedenți, obiectelor uitate și restabilirea ordinii din interiorul mașinii și a compartimentului destinat depozitarii bagajelor.

Pasul 2
Folosirea aerului comprimat și a aspiratorului pentru a îndepărta murdăria și resturile de pe scaune și covorase și a prafului acumulat în spațiile greu accesibile.

Pasul 3
Curățarea tabloului de bord, a consolei centrale și a panourilor ușilor folosind o soluție detergenta de interior și lavete din microfibră ultra-pufoase sau o perie de detaliu pentru a curăța zonele greu accesibile.

Pasul 4
Curățarea scaunelor și covoraselor se face folosind un detergent pentru tapițerie. Întotdeauna se urmăresc instrucțiunile de pe etichetă și ne asiguram că îndepărtăm tot excesul de soluție detergenta.

Tapiteria și covorașele din material textil se curata cu aspirator injectie-extractie, pentru pătrunderea în profunzime și eliminarea detergentului din tesaturi. Elementele din plastic se curata cu soluție specială cu protecție UV, obținută pe baza de apa, care menține culoarea elementelor si ascunde zgarieturile. In locurile greu accesibile curatarea se face cu diverse pensule cu par moale.

În ceea ce privește tapiteria din piele, întreținerea aceasteia necesita tratamente suplimentare de corecție, curățare și hidratare, pentru protejarea împotriva razelor solare și a căldurii excesive, evitându-se astfel crăparea și deteriorarea.

Pasul 5
Curățarea geamurilor și oglinzilor se face utilizând produse profesionale de curățat sticla și prosoape din microfibră pentru ștergere. Petele organice formate din grasimi, proteine, carbohidrati, sunt curatate și îndepărtate cu ajutorul detergentilor alcalini. Petele non-organice sunt curatate cu ajutorul detergentilor acizi, iar cele pe baza de petrol sunt in general curatate cu soluții pe baza de solvenți.

Păstrarea curată și ordonată a unei mașini de închiriat este importantă nu numai pentru estetică, ci și pentru sănătatea și siguranța utilizatorilor.

Author: Marius