Întreținerea mașinilor din Flota FMN Rent

Întotdeauna avem grija ca toate mașinile de închiriat ale flotei FMN Rent a Car sa fie întreținute corespunzător după fiecare închiriere. O mașină curată nu numai că arată bine, dar ajută și la menținerea valorii și longevității sale. Spălarea regulată îndepărtează murdăria și elemente de contaminare, zgârieturile și rugina. Spălarea în mod corespunzător a unei mașini este esențială pentru a preveni orice deteriorare, pentru a-i păstra aspectul plăcut și confortul.

În acest articol va vom prezenta instrumentele și materialele pe care le folosim de fiecare data pentru pregătirea mașinilor de închiriat și instrucțiuni detaliate de întreținere atât ale exteriorului, cât și interiorului vehiculului.
Care sunt elementele unei mașini de închiriat care necesită întreținere permanenta?

Înainte de curățirea unei mașini de închiriat este important să ținem cont de elementele ce necesită curățare și întreținere permanenta. Exteriorul mașinii este nevoie curatire amănunțită, inclusiv întreținerea vopselei, a roților, anvelopele și geamurilor. Interiorul mașinii necesită, de asemenea, atenție sporită, mai ales la nivelul tabloului de bord, scaunelor, covoarelor și scaunelor.

Pași pe care ii urmărim pentru pentru asigura întreținerea generală a mașinii ce urmează sa fie închiriată:

Pasul 1
Clătirea mașinii: este o operațiune preliminara spălării, care se realizată cu jet de apa sub presiune, pentru a îndepărta murdăria și resturile de praf și noroi. Acest pas ajută la îndepărtarea reziduurilor care pot zgâria vopseaua în timpul spălarii dacă se folosesc mănuși de spălat sau burete.

Pasul 2
Pregătirea soluției detergente: un detergent auto de înaltă calitate este esențial pentru a îndepărta murdăria fără sa îndepărteze ceara și fără sa afecteze vopseaua.

Pasul 3:
Aplicarea spumei active: se pulverizează pe toată suprafață mașinii, în secțiuni, începând de sus în jos, fără a atinge vopseaua cu altceva in afara de apa și soluție detergenta. Astfel se evita plimbarea murdăriei și a prafului, care, în lipsa unui substanțe de curățare, devin elemente abrazive pentru suprafață.

Pasul 4
Spalarea în profunzime: se realizează cu ajutorul periei și a jetului de apa sub presiune, incepand cu cele mai murdare zone contra-aripile și compartimentul motor, urmate de jante și anvelope. O atenție deosebita se acorda etrierelor de frână, care necesita curățare frecventa, fiind încărcate de reziduurile provenite în timpul frânării de la plăcuțele de frana și murdaria de pe calea de rulare.

În funcție de finisajele jantelor, de la cele vopsite pana la cele cromate, se folosesc produsele potrivite, pentru curățarea acestora. Curățarea în detaliu: se face folosind o perie specială pentru zonele greu accesibile. Mănușa sau buretele folosite pentru restul suprafetelor se curata și se schimba frecvent pentru a îndepărta murdăria care se acumulează.

Pasul 5
Uscarea: pentru a usca mașina se folosesc lavete din din microfibră și aer comprimat iar îndepărtarea surplusului de apa se face începând sus în jos, asigurându-ne că toate colțurile și golurile sunt șterse. Eliminarea completa a apei este necesara pentru urmatorii pasi: decontaminarea cu argila si pregătirea suprafatei pentru etapa polisharii

Pasul 6
Decontaminarea/degresarea: resturile metalice, reziduurile de asfalt, rasini sau adezivi acumulate se îndepărtează folosind produse speciale și ulterior cu unele ușor abrazive, precum argila, care curata și degresează resturile aderente pe suprafetele vopsite și lăcuite. Atunci când este cazul, se intervine pentru corectia vopselei și se aplica o protecție nano ceramica.

Pasul 7
Polisharea suprafetei: se face în mai multe trepte, în funcție de starea vopselei, folosind polish-uri și compusi cu abrazivitati diferite, pentru corectarea lacului. Prin lustruire, se elimina zgarieturile si se reda stralucirea vopselei.

Pasul 8
Aplicarea stratului protector de ceară: protecția suprafetelor este cea mai importanta pentru conservarea vopseaua și a păstra aspectul nou.

Urmăriți acest blog pentru a afla mai multe despre întreținerea auto.

Author: Marius